Ruskelispretten, her med Johan Herbjørn Undem under Derby-helgen i 1998
 
Ruskelispretten, her med Johan Herbjørn Undem under Derby-helgen i 1998
 

Hester som vi minnes

RUSKELISPRETTEN 24,1a 1.453.738
Er nok den hesten som har hatt størst betydning for Kjell Vidar Braaten. Han var med og sloss mot de aller beste og slo blant andre topphester som Atom Vinter, Bork Rigel og Buaas Stjerna for å nevne de ypperste elitetraverne.
Ruskelisprettens kjennemerke var at han var ursterk og alltid gikk til mål. Dette beviste han til fulle da han i et eliteløp på Drammensovalen gikk i 3. spor hele veien og like fullt var god nok til å vinne. Rusklelisprettens karriere varte fra han var 4 til han var 14 år. Når man tar i betraktning at høyeste premiesum han vant var 50.000, er det en fantastisk prestasjon å ende opp på grunnlag nær 1.5 mill. Dette sier jo litt om hvilken jernhest han var.

Storløpsseiere:
-Flere V75 løp
-Diplom-is Cup
-Bjerkebanens Stayerløp
-Glitre Pokalen

HORSE OF HONOUR 14,4a 389.546
Horse Of Honour er en hest som har hatt stor betydning mye for oss på Stall Braaten.
Dette var en hest som hadde kapasitet til å nå eliten, men han var dessverre mye forfulgt av skader. Han radet opp seiere som 4-åring og vant bl.a svensk V-75 løp under Unionstravet på Færjestad. Han var kjent for sin starthurtighet, og med det rette løpet kunne han også avslutte styggfort. I sin siste start ble han på nytt skadet og da fant vi ut at det var mest riktig for Horse Of Honour å avslutte sin karriere.

MELODY LIGHT 13,4a 350.828
Ble i vår regi en av landets beste hopper. Hun vant bl.a Meny Grand Prix hoppeavdeling til en brakodds og var også deltaker i Hoppederby-finalen. Melody Light var et fantastisk individ som var artig å jobbe med.

RUSKELISJURA 28,3v 217.350
Ruskelisjura var en habil flott hoppe som skrev seg inn i travhistoriebøkene, ved å vinne det første V-65 løpet som ble avholdt i Norge.

ROLL THE DICE 13,1a 300.409
Fikk en ny vår når han kom til oss. Hadde tidlig vist kapasitet, men at han skulle bli så god var det de færreste somville trodd. Han viste sin klasse når han under et løp på Sørlandets Travpark reiste fra konkurentene og vant med "halve oppløpet" på tiden 13,4 da med grunnlag under 250.000. Desverre slett Roll The Dice med et vondt kne, men med god pleie greide vi å holde det i sjakk. Han gjorde mange flotte innsatser og radet opp seiere.

NEW LEGEND (12,4a 715.697)
Hadde en meget god periode hos oss med 15 seiere og over 400.000 innkjørt. Kjennetegn var en veldig starthurtighet og god evne til å forsvare seg. Han var for oss også en habil montè hest, noe han fortsatte med i ny regi.

Eck Sensational 14.4a 262.00
Startet 59 ganger for oss og var vant 10 løp og hadde 8 annenplasser. Styrken var hans våpen og flere ulykksalige galopper ødela for et noe mer svulmende grunnlag. Et flott skue i banen.

Bye Me A Rose 14.2a 351.094
Toppstammet hoppe som var god i banen for oss, noe over 350' innkjørt indikerer. Samme morlinje som topptraveren Simb Chaplin(sekr. 5 831 672) Hun har gitt oss to fine avkom(hopper) etter Rubintor Pri og topp-beskjeleren Revenue.

Rex Santana 12.7a 449.229
Stallens "kjæledegge" gjennom lang tid. En fin og ikke minst gemyttlig hingst som har gjort oss glade mer enn en gang, etter flere flotte innsatser i mange sesonger. Har sett 12-tallet flere ganger og ble nesten halv-millionær. Mange av oss med tilknytning til stallen, vil savne han.

Romleskaft *27,6aM Kr. 251.000*
En lokalt oppdrettet krabat, med søsken som Reiug og Lykkeflicka. Trivelig hest å jobbe med, stor kapasitet kapasitet, men med mye galopp. Har også gjort det bra etter at han ble solgt til Nord-Norge.

Ruskeli Scott 28,2aK Kr. 140.147
Hjemmeavlet hest, som webmaster likte godt. Ikke så veldig imponerende i banen, men en fin hest å ha med å gjøre. Meget flott å se til, (nesten) sort som han var. Har gjort trønder av seg.
 
Horse Of Honour med G. Austevoll.
Horse Of Honour med G. Austevoll.
 
Melody Light
Melody Light
 
Ruskelisjura
Ruskelisjura
 
Roll The Dice med L.A. Kolle
Roll The Dice med L.A. Kolle
 
New Legend
New Legend
 
Ursterke Eck Sensational med Høitomt.
Ursterke Eck Sensational med Høitomt.
 
Bye Me A Rose her med L.A. Kolle.
Bye Me A Rose her med L.A. Kolle.
 
Rexen og Vidar Hop i herlig driv!
Rexen og Vidar Hop i herlig driv!
 
Romleskaft med Høitomt 2015
Romleskaft med Høitomt 2015
 
Ruskeli Scott i herlig driv som vinnere i Drammen 2014
Ruskeli Scott i herlig driv som vinnere i Drammen 2014