Du er her: Hovedside - Avlshopper og føll
Storsjø Frøya(2011) imponerte ved å holde unna for Fetter'n T.G., Johan Herbjørn og flere skarpskodde tilleggshester i V75
 
Storsjø Frøya(2011) imponerte ved å holde unna for Fetter'n T.G., Johan Herbjørn og flere skarpskodde tilleggshester i V75
 

Avlshopper og føll

AvlshopperSAVONA VA BENE (Banker Hall - Becky's Goldenheart)
Eier: Wiwijan H. Aasland
Ei av de mest billedskjønne hoppene vi har hatt på stallen.Har i skrivende stund nådd en alder på 8 år. En skade satte en en stopper for videre konkurranser vinter 2018. Forsøkte seg litt i mai, med en tredjeplass som karrièrens siste plassering.
Karrière: 81- 8- 9- 10- 36 (5)16,9K - (6)13,3aK Kr. 343.500. Som vi ser av tallene har det vært mye å glede seg over med denne fine hoppa. Hoppa ble ført til den meget attraktive hingsten Trixton(f. 2011). Han har ikke enda rukket å få startklare avkom her på bjerget.
Vi var så uheldige at hoppeføllet som kom var dødfødt. Vi forsøker nok en gang med Trixton.
Savona Va Bene

NOT OVER YOU(Daguet Rapide - Eck Jola)
Eiere: Kjell V. Braaten & Ulrikke K. Andersen
Stammesterk hoppe som er et skikkelig "hjemmeoppdrett". At Speedy Crown-linjene på begge sider florerer, er etter webmasters oppfatning meget interessant. Innavlkoeffesienten er dog ikke høyere enn 7,56%. Med fransk på begge sider også(22,76%) sikres også styrken.
Karrière: 34- 3- 3- 1- 17 (4)17,3M - (5)13,0aK Kr. 140.000. Leverte en del flotte innsatser i løpet av sin noe korte løpskarrière og luktet på 12-tallet, selv om grunnlaget ikke var høyt. Var ikke interessert i å vise noe særlig på vinterstid, og dårlige baner. Ble besluttet bedekket i våres. Hoppa ble kjørt til beskjeler Gentle Tilly. Hingsten med "verdens beste morstamme". Moro at avkommet nærmest blir et rent Telemarksprodukt, selv om hingsten er svenskfødt. Espen Gundersen i Porsgrunn har hatt ansvaret for denne hesten siden den var unghest. Her er det stamme som forplikter, så når avkom kommer sier webmaster: løp og kjøp!
Not Over You

Kor Faksa(Järvsöfaks - Kor Kine)
Eiere: Kjell V. Braaten & Ulrikke K. Andersen
Ei hoppe født 2006 som vi kjenner godt til fra tidligere. Kom sent i gang med løpskarrièren, men viste meget fine ting da det først skjedde i 2012. Vant bl.a. sine to første starter. Mye plunder etter hvert og karrièren ble avsluttet allerede året etter med 26- 3- 1- 3- (6)29,8L - (7)29,3aM og 106.000 innkjørt. Stammemessig er det lite å utsette på hoppa, med fint Sjur-blod bakover på morsiden, og som også er til stede hos faren Järvsöfaks, som vel ikke trenger videre presentasjon. Vi får se om det klaffer med Horgen Tore, som har vist at han duger i avlen, med flere millionærer på relativt sett få avkom.
Det kom et hoppeføll i mai!
Kor Faksa


Føll


En sjeldenhet på Holtestaul; ingen føll her i 2018. Men som beskrevet over, venter vi med spenning på tre som etter planen kommer våren 2019.
 
"Dokka" med føll(Ruskeli Svarta)
 
Eck Jola på lokalbanen i Bø med Kjetil Roe(2010)
Eck Jola på lokalbanen i Bø med Kjetil Roe(2010)
 
Revenue(=inntekter) er en av hingstene vi har benyttet til våre hopper.
Revenue(=inntekter) er en av hingstene vi har benyttet til våre hopper.
 
Sagnomsuste Moe Odin, her med sin faste følgesvenn Asbjørn Mehla,  har vi benyttet oss av - og også blodslinjene hans.
Sagnomsuste Moe Odin, her med sin faste følgesvenn Asbjørn Mehla, har vi benyttet oss av - og også blodslinjene hans.
 
Stilfull type, Gentle Tilly
Stilfull type, Gentle Tilly
 
Hel-amerikaneren Trixton
Hel-amerikaneren Trixton
 
 


Utskriftsvennlig versjon